Испанският премиер Педро Санчес заяви днес, че ще бъде използвана

...
Испанският премиер Педро Санчес заяви днес, че ще бъде използвана
Коментари Харесай

Испания ще използва армията за борба с коронавируса

Испанският министър председател Педро Санчес съобщи през днешния ден, че ще бъде употребена армията за следене на нови случаи на ковид, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

2000 военни ще бъдат разполагаем на управляващите на обособените самостоятелни области за тази цел, сподели той в телевизионно послание.

Недостигът на човешки запаси в най-засегнатите райони се счита за една от аргументите на разрастването на епидемията. Санчес сподели, че самостоятелните области могат да изискат от централното държавно управление да разгласи върху част или върху цялата им територия изключително състояние, което да помогне за ограничение на болестта.

Този инструмент разреши на Мадрид на наложи в средата на март една от най-стриктните карантини в света, която бе анулирана изцяло чак в края на юни.

Санчес назова "тревожен " развоя на епидемиологичната конюнктура, само че добави, че Испания е към момента надалеч от обстановката в средата на март. "Не можем да позволим пандемията още веднъж да откри надзор над живота ни ", сподели той. Ние би трябвало да поемем надзор и да спрем тази втора вълна, добави той.

Премиерът прикани испанците да смъкват приложението "Радар Ковид ", с цел да се улесни следенето.

Вчера Испания трансферира прага от 400 000 диагностицирани случая на ковид. Починалите в резултат от болестта са над 28 800.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР