Испанският премиер Педро Санчес заяви днес, че като бъде взет

...
Испанският премиер Педро Санчес заяви днес, че като бъде взет
Коментари Харесай

Педро Санчес: Израел не спазва международното хуманитарно право

Испанският министър председател Педро Санчес съобщи през днешния ден, че като бъде взет поради броят на цивилните жертви в линията Газа, се съмнява, че Израел съблюдава интернационалното филантропично право, съобщи Ройтерс.

„ Кадрите, които виждаме, и растящият брой на починалите деца ме карат съществено да се съмнява, че Израел съблюдава интернационалното филантропично право “, сподели Санчес в изявление за испанската държавна телевизия.

„ Безразборното ликвидиране на почтени цивилни, в това число на хиляди момчета и девойки, е изцяло недопустимо “, посочи испанският водач.

Миналата седмица Санчес и белгийският министър председател Александер де Кро направиха сходни изказвания на контролно-пропускателния пункт „ Рафа “ на границата на Египет с линията Газа. Изказванията на двамата водачи разгневиха Израел, чийто външен министър Ели Коен съобщи, че с думите си Санчес и Де Кро са поощрили тероризма, отбелязва Българска телеграфна агенция. Коен сподели още, че е извикал посланиците на двете страни.

Въпреки дипломатическите различия Санчес, който упорства за провеждането на мирна конференция за Близкия изток, посочи, че няма проблем в връзките сред Израел и Испания и че „ другарските страни би трябвало да си споделят някои неща едни на други “.

Испанският министър председател упорства европейските страни да обсъдят въпроса с признаването на палестинска страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР