Испанският премиер Педро Санчес, ще одобри предложение за увеличаване на

...
Испанският премиер Педро Санчес, ще одобри предложение за увеличаване на
Коментари Харесай

По-високи заплати в Испания през 2019 година

Испанският министър председател Педро Санчес, ще утвърди предложение за увеличение на минималните хонорари с 22 % и заплатите на служителите. Повишението ще влезе в действие през 2019 година. Забележителното е, че държавното съвещание е свикано в Каталуния, раздирана от сериозна политическа рецесия след опита на автономията да се отдели от Испания през 2017 година.

Демонстрациите против визитата на испанския министър председател Педро Санчес в Каталуния започнаха нощес. Санчес се срещна с районния министър председател Ким Тора и двамата се сплотиха към тезата, че би трябвало да се откри излаз от политическата рецесия. В момента самостоятелният район е на непосредствено послушание на Мадрид, макар, че едностранно разгласи самостоятелност след референдума от октомври 2017.

Желанието на Предро Санчес е да покаже, че е министър председател на всички испанци, разясняват анализатори, и припомнят, че той към този момент провежда съвещание на министрите и в Севиля, столицата на региона Андалусия.
 © Българска телеграфна агенция
В Барселона обаче, основният град на Каталуния, одобряват самодейността му като провокация.
Маите Рока, гражданин на Барселона: " Хубаво, е че има доближаване сред двете страни, само че ми се желае то да е същинско. Мисля, че го вършат единствено за фотосите - демонстрират се, успокояват ситуацията, само че единствено това, единствено за пред камерите и фотографите. "
За през днешния ден в Барселона са планувани огромни митинги. Правителството разгласи, че ще поддържа нарастване от малко над 22 % на минималната заплата за всички специалности и тя към този момент ще бъде 1050 евро. Това може да е най-значимото покачване от 1977 година, сочи статистиката. С малко над два %, ще бъдат вдигнати и заплатите на служителите. Увеличението влиза в действие от следващата година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР