Испанският премиер Педро Санчес с вид на филмова звезда, каза,

...
Испанският премиер Педро Санчес с вид на филмова звезда, каза,
Коментари Харесай

Убийствено лято: Смъртоносна жега, пожари и улични кланета

Испанският министър председател Педро Санчес с тип на кино звезда, сподели, че минимум петстотин поданици на Иберийското кралство са умряли от необикновена горещина. Нито в пламъци, нито в случай. Просто тъй като е прекомерно горещо.

Разбира се, по-късно ще изяснят по какъв начин в една страна от Европейски Съюз с много прилична стопанска система (не толкоз мощна, несъмнено, като немската, само че си струва), не двама, не трима, не 10 могат да умрат (въпреки че всеки такава гибел е трагедия), а няколкостотин души.

Е, ще изразят състрадание, по какъв начин без това.

На умрелите от жегата не им ли дадоха чаша вода? Не ги ли докараха до ветровито помещение, където да могат да се възстановят след задушаващата горещина на улицата? Или такова помещение - по отношение на общото икономисване на сила - просто не е съществувало? Или по начало са били с разтърсено здраве и горещият въздух най-после ги е съборил?

Можете да спекулирате колкото желаете какво тъкмо се е случило и по какъв начин тъкмо е станало, само че главното е, че тези хора в никакъв случай няма да бъдат върнати.

Както няма да се върнат тримата френски юноши, най-възрастният от които едвам навършил 20 години, а двама от приятелите му - на 16 и 17. Те бяха намушкани до гибел. Отивали на улично празненство, където се е случила покруса.

Три френски фамилии по едно и също време са в печал. Завинаги.

Тук събитията са известни.

Момчетата са били намушкани до гибел от политически емигрант от Судан. Политически. Бежанец. От Судан.

Политическият емигрант, като видял младежите да танцуват и да се забавляват, решил да употребява момента и почнал да досажда на девойките. Той бил учтиво поканен да си поеме по пътя. Политическият емигрант се оказал твърдоглав. Тогава тези три момчета го отвели настрани и го помолили по-убедително (без ни минимален физически контакт, единствено с думи) да ги остави на мира.

Политическият емигрант се върнал с кухненски нож и го забил в белите дробове на единия, прерязал гърлото на другите двама. Случило се съвсем незабавно.

Без политика. Без ислямизъм. Просто на политическия емигрант му е било отказано женско внимание и опция да се включи в веселбата.

На 14 юли, Деня на Бастилията, стартират учебните ваканции и ваканции във Франция. Хората през днешния ден не постоянно имат опция да отидат на отмора надалеч от вкъщи и да прекарат свободното си време по метода, по който доста скромните средства им разрешават.

И по този начин, Денят на Бастилията и последвалите национални тържества (когато хората танцуват в паркове или край реката, съпроводени от любителски оркестри) приключиха със гибел, мъчителна и ужасна, за още шестима французи. Те бяха заклани.

Основните медии срамежливо премълчаха този факт, районните медии оповестиха за убийствата под графа „ Инциденти “, а случаят стана обществен едвам откакто депутатът Жулиен Одул описа смразяващите кръвта детайлности по време на обичайните въпроси към държавното управление в Народното събрание..

Показната медийна свенливост, несъмнено, се свързва на първо място с по този начин наречения профил на хипотетичните убийци: съвсем всички те са или мигранти, получили статут (което значи всички облаги и други приятни дарове от френската страна, направени с пари на данъкоплатците), или както в тази ситуация с тройното ликвидиране – от политически бежанци. Също по този начин на помощи. С покрив над главата. С гратис здравно обслужване. Разбира се, хазната заплаща всичко това.

Тук си коства да се означи, че " компликациите със спазването на закона " за суданеца стартират съвсем незабавно след легализацията му. Но защото във Франция правораздаването е единствено за определените и със своите везни претегля виновността най-много на белите и хетеросексуални, а не противоположното, то правосъдната система гледа през просото на изцепките на суданския политически емигрант.

Разбира се, към този момент са казани милиони думи и ще бъдат казани още - състрадание, схващане, съпричастност, толкоз почитани (само на декларативно ниво), само че, както в Испания, нищо няма да се направи.

Защото, в случай че стартират да го вършат вършиме, тогава би трябвало да затегнат законите, в които да се уточни, че всяка отбрана на страната изтича сега, в който този, който тази отбрана пази, извърши нарушаване. Премахването на статута не просто на емигрант, а на политически емигрант може да значи обезсилване на правото на протекция с следващо експулсиране.

Но, схваща Народното събрание във Франция няма да одобри сходни ремонти и президентът несъмнено ще наложи несъгласие на новия документ.

Кой през днешния ден във Франция, а и в други страни от Европейски Съюз, има волята и характера да се опълчи на Брюксел във връзка с неконтролираната и всеобща незаконна миграция - тази свещена крава на днешна световна Европа, този крайъгълен камък на наднационалната политика, от чието молитвено и с демонстративно благоговение приемане зависи финансирането от бюджета?

Между другото, Европейският съюз – този греещ от напредък и народна власт „ град на хълма “, това най-справедливо царство – преди 20 години одобри по този начин наречения механизъм за гражданска отбрана.

Както постоянно, най-хубавото и гратис. Спасителни екипи, спешно съоръжение, медицински и филантропични консумативи.

Държава-членка на общността моли за помощ при положение на злополучие и тя незабавно ѝ се дава. В същото време страната сама взема решение кое се смята за злополучие. Може да е и зараза. Или, да вземем за пример, пожари.

Удивително, нали?

В Испания, същата тази, в която 500 жители на крал Филип отидоха в различен свят, с изключение на жегата, бушуват и пожари. Те бушуват дълго време. Пламъкът унищожава всичко и всички. Подобна е картината и в Португалия. Но някак си Брюксел не бърза да предлага помощ.

Всъщност, когато разгласят броя на наличните, да вземем за пример самолети-амфибии, предопределена за гасене на пожари, излиза наяве за какво.

Общо сега Брюксел разполага с дванадесет такива. Оказва се 0,44 самолета-амфибии за всяка страна. За всички нейни гори.

Има някакъв изискан и даже искра в тази фигура, илюстрираща с хирургическа точност общоевропейската угриженост за елементарните жители на Европейски Съюз, които по табиет към момента са включени в избрания " златен милиард ". Френската част от този " златен милиард ", изключително тази на югозапад, в Жиронд и Бордо, лозя, океан и вековни борови гори - в резюме, абсолютният разкош на природата, дарен на тази страна - пламна с огън, чийто пламък доближава височина до петдесет метра.

Само героизмът на бойците и пожарникарите направи допустимо спасяването на животи. Но, несъмнено, що се отнася до имуществото, всичко изгоря.

И несъмнено, сходно на Педро Санчес, Еманюел Макрон, откакто се втурна към мястото на естественото злополучие, незабавно съобщи, че е извънредно съпричастен към всички.

След това пристигнаха нормалните мантри: че всичко ще бъде възобновено и че всичко ще бъде още по-красиво от преди.

Но по какъв начин ще се случи това и най-важното с каква скорост, в случай че Испания и Франция са обхванати от чудовищна икономическа рецесия, с необуздана инфлация и безусловно диви цени на енергийните източници?

Разбира се, никой няма да даде отговор на това, както и изцяло естественият и свещен въпрос дали Брюксел има намерение да помогне по някакъв метод на Париж и Мадрид, също остава без отговор.

Убийственото лято тази година ще остане в историята освен тъй като температурата бие всички върхове, освен тъй като изгоряха десетки хиляди хектари от най-ценната гора, засадена по времето на Луи XIV по заповед на Колбер, само че и тъй като многохилядната общоевропейска администрация сподели, че безусловно не ѝ пука за живота, сигурността и имуществото на самите европейци, защото взема решение напълно други задания.

И колкото по-нататък, толкоз по-дълбока става тази пролука - сред думите, отправени към едни, и делата и парите, отправени към други.

Рано или късно пукнатината ще стане бездна. И тогава толкоз привлекателният в миналото общоевропейски план ще почине. В тържествения темп на Одата на Радостта на Бетовен.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР