Испанският премиер Педро Санчес призова за създаването на жизнеспособна палестинска

...
Испанският премиер Педро Санчес призова за създаването на жизнеспособна палестинска
Коментари Харесай

Испанският премиер предлага преговори за създаването на палестинска държава

Испанският министър председател Педро Санчес прикани за основаването на жизнеспособна палестинска страна след среща с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в Йерусалим.

Санчес, чието ново държавно управление постави клетва по-рано този месец, предложи интернационална мирна конференция за израелско-палестинския спор по време на диалозите с Нетаняху в четвъртък.

Лидерът на социалистите също се срещна с израелския президент Исак Херцог и беше подготвен за диалози с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала в окупирания от Израел Западен бряг по-късно в четвъртък, преди да отпътува за Египет.

„ Днес, повече от всеки път, би трябвало да върнем сериозна и надеждна вероятност за мир “, каза Санчес след диалози с Нетаняху. „ Без политическо съглашение ние сме длъжни още веднъж да попаднем в безконечен цикъл на принуждение. “

Докато Санчес акцентира, че поддържа правото на Израел да се пази след „ зверствата “, осъществени от Хамас, палестинската формация, която ръководи Газа, на 7 октомври, той к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР