Испанският премиер Педро Санчес призова за координирани действия на ЕС

...
Испанският премиер Педро Санчес призова за координирани действия на ЕС
Коментари Харесай

Испания предлага на ЕС план Маршал за справяне с коронавируса

Испанският министър председател Педро Санчес прикани за координирани дейности на Европейски Съюз във " войната против ковид ", оповестява " Ел Паис ".

Той настоя Брюксел да вкара проект " Маршал " за справяне с икономическите последици от пандемията. Санчес съобщи и поддръжката си за така наречен " коронабонуси ", които спомагат за шерване на рисковете измежду всички страни в Европейски Съюз. Той изиска и обща осигуровка за безработица.

До момента Испания стоеше настрани при договарянията за справяне с рецесията с ковид, които европейските водачи водят посредством видеоконференции. Италия и Франция упорстват за по-решителни дейности от страна на европейските институции. Германия и Нидерландия пък са по-умерени и приканват за здравомислие, преди да се пристъпи към фрапантни ограничения.

На този декор Испания прикани за съгласуван отговор на Европа за справяне с изключителната обстановка поради ковид.

" Това е симетрична рецесия, която визира целия Европейски Съюз и на която, затова, не може да бъде отговорено единствено на национално равнище. Трябва да открием европейски отговор ", безапелационен бе Санчес.

Испания е измежду най-засегнатите страни от пандемията от COVID-19. Властите предизвестяват, че най-страшното занапред следва. Миналата седмица страната разгласи изключително състояние, а през вчерашния ден стана ясно, че то най-вероятно ще бъде удължено до 12 април. Прогнозите са, че последствията от ковид върху испанската стопанска система ще са опустошителни.

По тази причина Испания упорства за проект за обществени вложения, за стимулиране на стопанската система.

Трябва да изготвим един огромен проект " Маршал " за целия Европейски Съюз и да стартираме неизбежния развой на възобновяване в обществената и икономическата сфера, откакто всичко това отмине, настоя Санчес. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР