Испанският премиер Педро Санчес призова днес от Берлин каталунските сепаратисти

...
Испанският премиер Педро Санчес призова днес от Берлин каталунските сепаратисти
Коментари Харесай

Санчес към каталунците: Обърнете страницата с референдума за независимост

Испанският министър председател Педро Санчес прикани през днешния ден от Берлин каталунските сепаратисти " да извърнат страницата " с противозаконния референдум за самостоятелност от 1 октомври предходната година след изказвания на каталунския водач в поддръжка на " нов 1 октомври ", съобщи Франс прес.

 
" Смятам, че 1 октомври е страница, която би трябвало да бъде прелистена както от сепаратизма, по този начин и от водача на всички каталунци ", Ким Тора, съобщи Санчес на обща конференция с немския канцлер Ангела Меркел.
 
" Оттам насетне би трябвало да се поддържа конструктивен разговор ", добави министър председателят и акцентира, че управляваният от него кабинет е подготвен да възстановява институционалните връзки с каталунското държавно управление.

 
 Педро Санчес БГНЕС

Очаква се Санчес да се срещне с Тора на 9 юли. Трябва да сътворим различен 1 октомври, с цел да реализираме задачата си - самостоятелност за нашата татковина и да създадем тази република ефикасна, съобщи при показване на книга в понеделник ръководителят на каталунското държавно управление.-->
 
На 1 октомври 2017 година каталунските сепаратисти свикаха референдум за самоопределяне, което съдилищата не разрешиха, а полицията се опита да попречва, прибягвайки до принуждение. В резултат каталунският парламент одобри едностранно декларация за самостоятелност, а държавното управление на тогавашния министър председател Мариано Рахой сложи Каталуния под директно ръководство на Мадрид. Прякото ръководство беше анулирано при започване на този месец след нови районни избори в Каталуния, извоювани от сепаратистите, и встъпване в служба на държавното управление на Тора, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР