Испанският премиер Педро Санчес призова азиатските страни да отворят пазарите

...
Испанският премиер Педро Санчес призова азиатските страни да отворят пазарите
Коментари Харесай

Испания зове Азия да отвори пазарите си за западни компании

Испанският министър председател Педро Санчес прикани азиатските страни да отворят пазарите си за западни компании, оповестява " Ройтерс ".

За да процъфтява двустранната търговия, би трябвало да се сътвори регулаторна рамка, позволяваща на локални и задгранични компании да се конкурират на равни начала, уточни той в тирада по време на стопански конгрес в Китай.

" Това значи равнене на изискванията за игра и обезпечаване на цялостна взаимност сред сътрудниците. Това означава отваряне на Изтока, тъй че Западът да не се затваря в себе си ", акцентира Санчес.

Той съобщи, че не е належащо връзките сред Европа и Китай да бъдат конфронтационни и прибягването до протекционизъм би представлявало " връщане към предишното ".

Лидерите на Европейски Съюз разискват премахването на рестриктивните мерки върху държавната помощ в региона на зелените технологии, с цел да противодействат на конкуренцията от Съединените щати и Китай.

Европейската комисия предложи разхлабване на разпоредбите за държавна помощ за вложения във възобновима сила, декарбонизираща промишленост, водород или транспортни средства с нулеви излъчвания, частично в отговор на Закона за понижаване на инфлацията (IRA) на Съединени американски щати.

Освен това Европа желае нейните компании да заемат позиции в браншове като слънчеви панели, лопатки на вятърни турбини и батерии за транспортни средства, чийто пазар е доминиран с над 50% от китайски производители.

Европейските пазари като Испания са необятно отворени за китайски компании и по тази причина чакат Китай да отвърне със същото, акцентира Санчес. По негови думи съдействието може да бъде взаимно преференциално. Испанският министър председател даде за образец съдействието сред китайски и испански инженерни и енергийни компании в Латинска Америка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР