Испанският премиер Педро Санчес предупреди, че неделната среща на върха

...
Испанският премиер Педро Санчес предупреди, че неделната среща на върха
Коментари Харесай

Педро Санчес заплаши с отмяна на срещата за Brexit

Испанският министър председател Педро Санчес предизвести, че неделната среща на върха на европейските водачи за одобрение на проектозакона за Брекзит евентуално ще бъде анулирана, в случай че до тогава няма съглашение по въпроса за Гибралтар.
" Ако няма договорка, явно е, че това, което ще се случи, е че Европейският съвет най-вероятно няма да се състои ", сподели Санчес на конференция в Хавана, представена от Ройтерс.
Мадрид даде обещание да наложи несъгласие по Брекзит на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в неделя, в случай че декларацията за бъдещите търговски връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство не уточни условието на Испания да се ангажира с Гибралтар, английска отвъдморска територия, съобщи БГНЕС.
Испанският държавен секретар за Европейския съюз Луис Марко Агуриано съобщи по-рано, че Педро Санчес и Тереза Мей се пробват да разрешат разликите си за дребния полуостров на Испания в четвъртък вечер, само че позициите им " остават надалеч от съглашение. "
Гибралтар, ситуиран на южното крайбрежие на Испания, е английска отвъдморска територия от 1713 година, когато Испания го отстъпва на Обединеното кралство по силата на Утрехтския контракт. Жителите на района отхвърлят концепцията за испанския суверенитет през 1967 година и взаимната британско-испанска власт през 2002 година
Очаква се районът да напусне Европейския съюз дружно с останалата част от Обединеното кралство през март 2019 година Споразумението по Брекзит сред Лондон и Брюксел включва специфичен протокол за Гибралтар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР