Испанският премиер Педро Санчес от днес оглавява временно правителство, което

...
Испанският премиер Педро Санчес от днес оглавява временно правителство, което
Коментари Харесай

Педро Санчес оглави временно правителство до излизането на Испания от блокажа

Испанският министър председател Педро Санчес от през днешния ден оглавява краткотрайно държавно управление, което ще остане на власт до момента в който Испания не преодолее блокажа, настъпил след създадените в неделя предварителни парламентарни избори, на които нито един политически блок не съумя да завоюва безусловно болшинство, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Обявявам, че Педро Санчес-Кастехон е освободен от длъжността ръководител на държавното управление. Той ще продължи да извършва функционалностите на министър председател отпред на краткотрайно държавно управление, което ще взема решение настоящите въпроси, " до момента в който не встъпи в служба нов ръководител на държавното управление ", се споделя в изказване на крал Фелипе Шести в испанския Държавен вестник.

На изборите в неделя никой не съумя да завоюва безусловно болшинство в долната камара на Народното събрание, което значи, че Испания е изправена пред неизясненост по отношение на съставянето на ново държавно управление и пред възможност да се стигне до нови избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР