Испанският премиер Педро Санчес обяви въвеждането на почти пълна карантина

...
Испанският премиер Педро Санчес обяви въвеждането на почти пълна карантина
Коментари Харесай

Испания въвежда почти пълна карантина за срок от 15 дни

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи въвеждането на съвсем цялостна карантина в страната за 15 дни, предадоха международните организации. В страната е оповестено и изключително състояние, откакто в неделя бяха регистрирани към 2000 нови случая с ковид и повече от 100 смъртни случая в границите на последните 24 часа.
Новите данни демонстрират увеличение на броя на инфектираните с Covid-19 в страната до 7 753, а броят на смъртните случаи доближи 288. Жителите ще могат да излизат единствено, с цел да вървят на работа или на доктор, да купуват артикули от първа нужда или при форсмажорни условия. Железопътният превоз на приблизително дълги дистанции ще бъде стеснен. Не се планува обаче затваряне на границите.
Премиерът предизвести, че битката с епидемията ще има съществено отражение върху стопанската система, и даде обещание, че държавното управление му ще направи всичко по силите си, с цел да понижи икономическите вреди:
„ Стигнахме до единодушие да въведем с решение на държавното управление ограничения в цялата страна, с цел да облекчим икономическите и обществени последствия от изключителното състояние.
На първо място - поддръжка за служащите, бизнесмените, за фамилиите, за най-уязвимите групи от хора.
На второ място - поддръжка за повече еластичност на трудовия пазар, с цел да се избегнат уволнения.
След това - поддръжка за икономическата активност и предприятията, с цел да се подсигурява резистентност пред компликациите - краткотрайни, само че с особена активност в резултат на изключителната обстановка, произлизаща от ковид “, сподели испанският министър председател.
Сред инфектираните е и брачната половинка на испанския министър председател Педро Санчес - Бегоня Гомес, предадоха Франс прес и ТАСС.
"Бегоня Гомес и министър председателят са добре, и двамата са в двореца Монклоа ", резиденция на премиера. "Те следват превантивните ограничения, наложени от здравните управляващи ", се споделя в прессъобщението на испанското държавно управление. Заразата е била открита при проби на хора от обкръжението на Санчес, осъществени през последните часове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР