Испанският премиер Педро Санчес обяви въвеждането на почти пълна карантина

...
Испанският премиер Педро Санчес обяви въвеждането на почти пълна карантина
Коментари Харесай

Испания въвежда почти пълна карантина за срок от 15 дни

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи въвеждането на съвсем цялостна карантина в страната за 15 дни, предадоха международните организации. В страната е оповестено и изключително състояние.

Жителите ще могат да излизат единствено, с цел да вървят на работа или на доктор, да купуват артикули от първа нужда или при форсмажорни условия. Железопътният превоз на приблизително дълги дистанции ще бъде стеснен. Не се планува обаче затваряне на границите.

Премиерът предизвести, че битката с епидемията ще има съществено отражение върху стопанската система, и даде обещание, че държавното управление му ще направи всичко по силите си, с цел да понижи икономическите вреди.

Броят на умрелите от ковид в страната към този момент е 193, а 6 250 са инфектираните.

Сред инфектираните е и брачната половинка на испанския министър председател Педро Санчес - Бегоня Гомес, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Бегоня Гомес и министър председателят са добре, и двамата са в двореца Монклоа ", резиденция на премиера. "Те следват превантивните ограничения, наложени от здравните управляващи ", се споделя в прессъобщението на испанското държавно управление. Заразата е била открита при проби на хора от обкръжението на Санчес, осъществени през последните часове.

Междувременно от среднощ Франция затвори всички заведения за хранене, кафенета и развлекателни обекти като кина и нощни заведения, както и множеството магазини, разгласи министър председателят Едуар Филип, представен от международните организации. Ще останат отворени единствено питателните магазини, аптеките и бензиностанциите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР