Испанският премиер Педро Санчес обяви във вторник пакет от мерки

...
Испанският премиер Педро Санчес обяви във вторник пакет от мерки
Коментари Харесай

Испания одобри финансова помощ от 200 млрд. евро за борба с коронавируса

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи във вторник пакет от ограничения на стойност от общо 200 милиарда евро, включващ даване на заеми, кредитни гаранции, компенсации и директна финансова помощ, с цел да се смекчи въздействието на пандемията от ковид върху стопанската система.

Пакетът съставлява към 20% от брутния вътрешен артикул на страната, уточни Санчес в телевизионно послание и добави, че държавното управление ще активизира 117 милиарда евро за този пакет, а останалите ще дойдат от частни компании.

Мерките включват и 100 милиарда евро под формата на държавни кредитни гаранции и неограничена ликвидна линия за фирмите.

Санчес сподели, че ограниченията ще разрешат на държавното управление да поддържа обезпечаването на базов приход за всички жители в границите на шест и половина месеца. Той също по този начин прикани работодателите да не уволняват чиновниците си.

Испания и Португалия затварят за туристи общата си граница поради ковид

Броят на случаите с ковид в Испания бързо се усилва през последните няколко дни и доближи 11 409 във вторник следобяд, с общо 509 смъртни случая.

Междувременно организация Синхуа заяви, че китайски аероплан, пренасящ медицински материали, е дошъл в Испания. Самолетът е кацна в Сарагоса.

Китай поучава редица европейски страни за пандемията от COVID-19 и изпраща помощ, откакто смъртоносната болест беше диагностицирана за първи път в китайския град Ухан, отбелязва БНР.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР