Испанският премиер Педро Санчес обяви в четвъртък пакет от 3

...
Испанският премиер Педро Санчес обяви в четвъртък пакет от 3
Коментари Харесай

Испания отпуска 3 млрд. евро за борба с високите цени

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи в четвъртък пакет от 3 милиарда евро нови дотации, в помощ на хората в битката с високите цени на газа и електрическата енергия, изострени от нашествието на Русия в Украйна, осведоми Асошиейтед прес.

Мерките включват закрепени ставки на цените на газа за системите за групово отопление на жилищата до края на 2023 година и повече помощи за електрическа енергия и отопление за семействата с ниски приходи.

Обявявайки ограниченията в Народното събрание, Санчес разясни, че те ще бъдат от изгода за 40% от семействата. Санчес уточни, че испанското държавно управление не може изцяло да избегне войната или икономическите последствия от нея. Можем да смекчим доколкото сме способни икономическото влияние на войната на съветския президент Владимир Путин върху общественото болшинство в страната и най-уязвимите групи, добави той.

Мерките ще бъдат утвърдени на съвещание на кабинета идващия вторник.

Испания неотдавна утвърди неочаквани налози върху огромни енергийни компании и банки и краткотрайно понижи налога върху продажбите на природен газ от 21% на 5%.

В бюджета си за 2023 година лявоцентристкото съдружно държавно управление възнамерява да усили налозите за хората с високи приходи и да наложи краткотраен налог върху благосъстоянието, като всичко това се надява да донесе 3,1 милиарда евро, които ще бъдат употребявани за финансиране на начинания в помощ на хората с по-ниски приходи, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР