Испанският премиер Педро Санчес обяви, че ще престане да изпълнява

...
Испанският премиер Педро Санчес обяви, че ще престане да изпълнява
Коментари Харесай

Испанският премиер Педро Санчес обяви, че преустановява обществената си дейност, за да обмисли бъдещето си

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи, че ще престане да извършва публичните си отговорности, " с цел да спре и да намерения " дали желае да остане на политическия фронт. Санчес е декларирал това в писмо, качено в профила му в обществената мрежа " Екс ".

" Спешно се нуждая от отговор на въпроса дали си коства, дали би трябвало да продължа да оглавявам държавното управление или да се откажа от тази чест ", споделя той в писмото.

Премиерът направи това смайващо изказване, откакто по-рано през днешния ден испански съд заяви, че стартира авансово следствие против брачната половинка му Бегона Гомес за търговия с въздействие и корупция.

Санчес съобщи, че сериозността на офанзивите, на които той и брачната половинка му са подложени, заслужават премислен отговор, оповестява Българска телеграфна агенция.

Съдът, който проверява Гомес, не даде повече детайлности, защото следствието е секретно и авансово. Той заяви единствено, че то е почнало след тъжба, подадена от организацията за битка с корупцията " Манос лимпиас " ( " Чисти ръце " ), чийто лидер е обвързван с крайната десница.

" Манос лимпиас " твърди, че Гомес е употребила въздействието си като брачна половинка на премиера, с цел да обезпечи спонсори за воден от нея академични магистърски курс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР