Испанският премиер Педро Санчес използва конгреса на своята социалистическа партия,

...
Испанският премиер Педро Санчес използва конгреса на своята социалистическа партия,
Коментари Харесай

В Испания проституцията може отново да стане незаконна

Испанският министър председател Педро Санчес употребява конгреса на своята социалистическа партия, с цел да обещае да разгласи проституцията отвън закона, оповестиха испански медии.

" Ще напреднем, като премахнем проституцията, която поробва дамите в страната ни, " акцентира Санчес. Според в. концепцията му е смяната да стане в настоящия парламент - т.е. не по-късно от декември 2023 година, за когато са планувани идващите парламентарни избори.

В Испания проституцията не се контролира със закон и е от 25 години, въпреки половата употреба и сводничеството да са противозаконни. Ако някой предлага услугите си непринудено и може да го потвърди, той не трябва наказван, стига да не го прави на обществени пространства (обичайни места са хотелите и други обекти за настаняване). Така напъните на властта са по-скоро върху.

Испанската социалистическа работническа партия (PSOE), ръководена от Санчес, желае да одобри нов закон, който по едно и също време да криминализира и проституцията, и сводничеството и да пази хората, които са станали техни жертви.
Към 2016 година данни на Организация на обединените нации сочат, че проституцията генерира 3.7 милиарда евро годишно. Няма точни данни, само че занимаващите се с тази активност може да доближават няколкостотин хиляди.

В изследване от 2009 година на държавния Център за социологически проучвания (CIS) бе посочено, че всеки трети мъж е плащал най-малко един път в живота си, с цел да прави секс.
За Санчес, чиято партия прави гръмки обещания, свързани с битката с домашното принуждение и отбраната на правата на дамите, идеята е значима. Той се зарече да изкорени проституцията и преди изборите през 2019 година, само че неналичието на единение в обединението към момента затруднява проектите му.

Според " Ла вангуардия " обстановката се усложнява от различията по тематиката в съдружния сътрудник - крайнолявата " Унидас подемос ", където няма едно мнение по тематиката. В партията се чуват и гласове за регламентирането на проституцията с аргумента, че е невероятно тя да бъде изцяло изкоренена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР