Испанският премиер Педро Санчес е предупредил сънародниците си, че разхлабването

...
Испанският премиер Педро Санчес е предупредил сънародниците си, че разхлабването
Коментари Харесай

За половината испанци започва разхлабване на двумесечната карантина

Испанският министър председател Педро Санчес е предизвестил сънародниците си, че разхлабването на близо двумесечната национална карантина ще се окаже безсмислено, в случай че хората не съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване, оповестява Асошиейтед прес.

"Състоянието на паника " беше удължено в Испания към този момент три пъти. Действието на последното удължение изтича в събота в среднощ. То беше въведено първо на 14 май и разреши на държавното управление да наложи една от най-строгите изолации в Европа.

Така половината от 47-те милиона испанци към този момент ще могат да посещават кафенетата навън, да вървят на спектакъл и концерт, защото в районите, в които живеят, ще стартира либерализиране на ограничаващите ограничения. Това значи, че ще бъдат разрешени пътуванията в рамките на провинциите и събирането на до 10 души на едно място, при избрани условия и с понижен потенциал ще могат да отворят хотелите и заведенията за хранене, в това число на Канарските и Балеарските острови, отбелязва Ройтерс.
Строгите ограничаващи ограничения обаче остават в действие за двата най-големи града - Мадрид и Барселона, където съгласно управляващите към момента не е реализирано мечтаното понижаване на инфектираните, както и в Гранада, Малага и Валенсия.
По данни от здравното министерство през днешния ден има още 179 нови смъртни случая, с които те стават общо 26 478.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР