Испанският премиер Педро Санчес е насърчил китайския президент Си Дзинпин

...
Испанският премиер Педро Санчес е насърчил китайския президент Си Дзинпин
Коментари Харесай

Премиерът на Испания насърчил Си Дзинпин да разговаря със Зеленски

Испанският министър председател Педро Санчес е насърчил китайския президент Си Дзинпин да беседва с Киев, оповестява " Ройтерс ".

Той съобщи, че по време на срещата с китайския водач е изразил угриженост по отношение на нахлуването на Русия в Украйна.

На конференция в Пекин Санчес уточни, че е декларирал на Си, че Испания поддържа препоръчана от украинския президент Володимир Зеленски през ноември , която включва претенции за възобновяване на територията на Украйна до статуквото преди анексирането на Крим от Русия през 2014 година

" Предадох нашата угриженост по отношение на противозаконното навлизане в Украйна ", означи Санчес и добави, че е " насърчил Си да беседва с президента Зеленски " , с цел да научи от първа ръка за мирния проект на Киев.
 Путин и Си Дзинпин не са обсъждали мирния проект на Украйна
Путин и Си Дзинпин не са обсъждали мирния проект на Украйна

Имало е замяна на отзиви по китайската формула за мир

" Вярвам, че това е проект, който поставя основите за дълготраен мир в Украйна и е изцяло съгласуван с Хартата на Организация на обединените нации и нейните правила, които бяха нарушени от съветския президент Владимир Путин с неговата инвазия ", акцентира испанският министър председател.

Той обаче не разкри какво му е споделил Си по въпроса.

Навръх първата годишнина от войната с концепциите си за споразумяване на войната.

В документа, включващ 12 точки, Пекин прикани Русия и Украйна да проведат мирни договаряния допустимо най-скоро и предизвести, че в спора не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия. Планът включва зов за преустановяване на огъня, ценене на законните ползи на всички страни в региона на сигурността, споразумяване на филантропичната рецесия в Украйна, замяна на военнопленници сред Москва и Киев, както и анулация на едностранните наказания, наложени без съответното решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Испания е член на НАТО, чиято външна политика е тясно обвързвана със Съединените щати, и е правилен съдружник на Украйна. Страната ще поеме председателството на Съвета на Европейския съюз през юли.
 Зеленски: Украйна чака разговор от Китай
Зеленски: Украйна чака разговор от Китай

Предаде на Китай украинската формула за мир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР