Испанският премиер Педро Санчес беше освиркан днес от част от

...
Испанският премиер Педро Санчес беше освиркан днес от част от
Коментари Харесай

Испанският премиер Педро Санчес беше освиркан на парада по случай националния празник

Испанският министър председател Педро Санчес беше освиркан през днешния ден от част от присъстващите на годишния боен церемониал в Мадрид по случай националния празник на Испания, предадfnd Франс прес и Българска телеграфна агенция.

При идването си на парада Санчес бе посрещнат с крясъци " Предател " и " Испания не е за обмен ".

Освиркванията затихнаха и започнаха овации с идването на парада на испанския крал Фелипе VI, отбелязва Агенция Франс Прес.

Според Франс прес недоволството против премиера социалист Санчес се дължи на обстоятелството, че неговото държавно управление на малцинството се опираше на гласовете на баски и каталунски сепаратистки обединения, с цел да прокарва закони в испанския парламент.

Освен това, с цел да си обезпечи нов мандат като министър председател, Санчес има потребност от поддръжката на каталунската групировка " Заедно за Каталуния ", която е последовател на концепцията за самостоятелност на Каталуния и слага като изискване за поддръжката си амнистията на свои съидейници, които са обект на наказателни преследвания по отношение на несполучливия опит за обособяване на Каталуния от Испания през 2017 година

Това искане е недопустимо за испанската десница, съгласно която амнистията не може да бъде употребена от Санчес като разменна монета за оставането си на власт.

Испания се намира в положение на политическа неизясненост след парламентарните избори през юли. На тези избори първото място завоюва консервативната Народна партия, която обаче не съумя да събере задоволителна поддръжка в Народното събрание, с цел да образува държавно управление.

Миналия месец Народното събрание отхвърли кандидатурата на водача на Народната партия Алберто Нунес Фейхо за министър председател, след което крал Фелипе VI натовари Санчес, в качеството му на водач на втората по величина политическа мощ в Народното събрание, да образува държавно управление.

Ако до 27 ноември не бъде образувано парламентарно болшинство, ще се стигне до нови парламентарни избори в Испания, за които се допуска, че биха били създадени през януари следващата година.

На националния празник на Испания 12 октомври се отбелязва откриването на Америка от Христофор Колумб през 1492 година

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР