Испанският премиер Мариано Рахой призова в неделя националните и международните

...
Испанският премиер Мариано Рахой призова в неделя националните и международните
Коментари Харесай

Мариано Рахой призова бизнеса да не си тръгва от Каталуния

Испанският министър председател Мариано Рахой прикани в неделя националните и интернационалните компании да не напущат Каталуния, откакто по-рано стана ясно че стотици компании са преместили своите седалища на други места, поради несигурното състояние в района, съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
По време на първото си посещаване в Каталуния след налагането на пряк надзор над региона от Мадрид, Рахой прикани „ всички компании, които работят или са работили в Каталуния да не си потеглят “.
Министър-председателят откри предизборната акция на своята Народна партия за предварителните избори в региона, планувани за 21 декември. Вотът стана нужен, откакто локалното държавно управление бе необуздано поради опит да разгласи самостоятелна република Каталуния в края на октомври.
Рахой прикани също по този начин „ безмълвното болшинство “ да излезе и даде своя глас в края на декември , като по този метод се обърна към по-голямата част от популацията на Каталуния, която отхвърли да вземе присъединяване в референдума за самостоятелност.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР