Испанският премиер Мариано Рахой призова каталунския лидер Карлес Пучдемон да

...
Испанският премиер Мариано Рахой призова каталунския лидер Карлес Пучдемон да
Коментари Харесай

Рахой: Каталуния да се откаже от плановете за независимост, за да не стане по-лошо

Испанският министър председател Мариано Рахой прикани каталунския водач Карлес Пучдемон да се откаже от проектите си за самостоятелност, с цел да се „ избегнат по-големи несгоди ".
Както е известно след извършения референдум Пучдемон и ръководещите партии в Каталуния са твърдо решени да разгласят самостоятелност от Испания. Те даже насрочиха изключително парламентарно съвещание в понеделник, на което да разгласят декларацията за самостоятелност, само че през днешния ден Конституционният съд на Испания издаде заповед въпросното съвещание да бъде анулирано.
„ Дали има решение? Да, и най-хубавото решение е скорошно връщане на законността и допустимо най-бързо да бъде доказано, че няма да има едностранно оповестяване на самостоятелност, тъй като по този начин ще се избегнат по-големи несгоди ", разгласи Рахой в изявление за организация ЕФЕ, съобщи Фокус.
„ Най-доброто решение и имам вяра, че всички сме съгласни, е връщането на законността, която всички тези хора, управници, взеха решение без да пита да потъпкат. Това е, с което може да се избегнат по-големи несгоди в бъдеще и това е, което апелирам цялото общество, медиите, синдикатите и милионите каталунци ", добави испанския министър председател.
Запитан за опцията дали ще задейства членът от Конституцията, който разрешава да бъде отнета автономността на дадена област, той разгласи, че до момента в който има някаква опция на тази мярка, то той ще се опита да търси различен вид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР