Испанският премиер Мариано Рахой отрича да е запознат с незаконна

...
Испанският премиер Мариано Рахой отрича да е запознат с незаконна
Коментари Харесай

Рахой отрече пред съда да е замесен в корупция

Испанският министър председател Мариано Рахой отхвърля да е осведомен с противозаконна финансова скица в консервативната му Народна партия и посочи, че не е вземал нелегално пари, осведоми Ройтерс.

Рахой се яви пред съда, с цел да свидетелства по дело за корупция.

Той е първият настоящ министър председател на Испания, който се явява в съда като очевидец. Случаят е обвързван със скица, в която компании са правили дарения на някогашни депутати на партията и на служители в подмяна на поръчки.

Запитан от съда дали знае да е имало противозаконна финансова скица за предизборни акции в партията и дарения от анонимни донори, Рахой отговори негативно.

" Никога не съм чувал нещо сходно, тъй като както споделих, в никакъв случай не съм отговарял за финансовите въпроси на партията ", добави той.

Пред правосъдната зала в покрайнините на Мадрид бяха проведени и митинги, осведоми Агенция Франс Прес.

Двама някогашни министър председатели - Фелипе Гонзалес и някогашният водач на социалистите Адолфо Суарес, ръководещи по време на прехода на страната към народна власт, се явиха пред съда по обособени случаи, само че тогава не управляваха страната.

62-годишният Рахой настояваше да свидетелства с видеовръзка, само че съдът постанови, че той персонално би трябвало да се яви.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР