Испанският премиер Мариано Рахой даде на Пучдемон срок до 10.00

...
Испанският премиер Мариано Рахой даде на Пучдемон срок до 10.00
Коментари Харесай

Пучдемон не даде ясен отговор на Мадрид за независимостта

Испанският министър председател Мариано Рахой даде на Пучдемон период до 10.00 часа локално време /08.00 ч по Гринуич/ през днешния ден да обясни позицията си по независимостта , и до четвъртък - да промени да промени мнението си, в случай че упорства за самостоятелност.

Каталунският водач Карлес Пучдемон обаче не даде явен отговор на Мадрид дали е провъзгласил самостоятелност на Каталуния предходната седмица и възобнови апелите си за разговор, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Мадрид заплаши, че ще суспендира автономията на Каталония, в случай че сепаратисткият водач избере независимостта. Испанското държавно управление съобщи, че чака от Пучдемон да отговори единствено с "да " или "не " и предизвести, че всеки двузначен отговор ще бъде сметнат за удостоверение, че независимостта е била оповестена.

В писмото си до Рахой, оповестено от локални каталунски медии, Пучдемон не дава отговор непосредствено на въпроса и вместо това декларира, че двамата би трябвало да се срещнат колкото се може по-скоро, с цел да стартират разговор през идващите два месеца.

"Нашето предложение за разговор е чистосърдечно, без значение от всичко, което се случи ", споделя Пучдемон в писмото си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР