Испанският посланик у нас Алехандро Поланко изрази задоволство от факта,

...
Испанският посланик у нас Алехандро Поланко изрази задоволство от факта,
Коментари Харесай

Посланикът на Кралство Испания: Надявам се преди края на тази година сухопътният Шенген да стане ефективен за България

Испанският дипломат у нас Алехандро Поланко изрази удовлетворение от обстоятелството, че през март България ще бъде към този момент член на Шенген. В изявление за " Фокус " той посочи, че това е била една от задачите на Председателството на Испания на Съвета на Европейски Съюз.

" При при всички случаи това е нещо, което го регистрирам като огромно достижение по време на Председателството. България доста от дълго време извършва всичките условия и това беше въпрос, който просто трябваше да бъде решен.

По отношение на съответното приложение на изгодите от Шенген има два периода. Първото е освобождението на морския и въздушен трафик, което по този начин или другояче ще се случи март месец. Надявам се популацията на България, само че също по този начин и европейското население доста бързо да усетят изгодите от това освобождение на трафика сред страните ", уточни Поланко.

Испанският дипломат се надява, също по този начин, преди края на тази година сухопътният Шенген да стане ефикасен и това да донесе всичките вероятни изгоди за България.

" И отново дублирам, нека се случи до края на тази година. Но да подчертая наново – извънредно се гордеем с това, че тази значима крачка е осъществена по време на нашето Председателство ", добави дипломат Алехандро Поланко.

Извънредният и пълномощен дипломат на Кралство Испания в България откри през днешния ден в Дома на културата " Борис Христов “ в Пловдив фотографска галерия " Испания и България. Заедно в Европейския Съюз “. Тя е готова в границите на испанското председателството на Съвета на Европейски Съюз и с нея Испанското посолство закри културната си стратегия за председателството.

Домакин и съорганизатор на представянето на изложбата в Пловдив е Община Пловдив, посредством отдел " Култура и културно завещание “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР