Испанският пилот на Ферари Карлос Сайнц спечели за първи път

...
Испанският пилот на Ферари Карлос Сайнц спечели за първи път
Коментари Харесай

Карлос Сайнц триумфира в трилър на Силвърстоун

Испанският водач на Ферари Карлос Сайнц завоюва за първи път съревнование във Формула 1, откакто победи в Гран При на Англия на пистата " Силвърстоун ". Сайнц имаше известна доза шанс, откакто започва неприятно, само че злополука наложи ново начало на надпреварата.

Така синът на легендата Карлос Сайнц съумя да материализира първата позиция от квалификацията, която също беше първа за него. Това беше и съревнование номер 150 в кариерата на Сайнц във Формула 1.

Второто място през днешния ден е за Серхио Перес от Ред Бул, а трети пред лична аудитория се класира водачът на Мерцедес Люис Хамилтън.
 Зловеща злополука едвам не умъртви китаец на
Зловеща злополука едвам не умъртви китаец на " Силвърстоун " (ВИДЕО)

Катастрофата бе в действителност плашеща

Състезанието на Силвърстоун стартира с доста огромен случай във втората половина рeдицата, което наложи рестарт. В конфликта бяха забъркани Естебан Окон, Гуаню Чжоу, Джордж Ръсел и Алекс Албън. Веднага след този случай надпреварата беше спряно с червени знамена. На пистата се появи кола за спешна помощ, на която беше качен китайският водач. Малко по-късно обаче се появиха успокоителни новини, че водачът е в схващане, контактен е и го транспортират в най-близкия медицински център. Албон също беше откаран в болничното заведение с опасения, че е потърпевш съществено.

Първият старт се разви доста добре за Верстапен и той незабавно взе преднина, изпреварвайки вчерашния неочакван победител в квалификацията Карлос Сайнс.

Вторият обаче беше доста друг и Сайнц този път нямаше проблеми и в началните обиколки не разреши и двете офанзиви на Ферстапен да завършат с лидерска позиция на нидерландския водач на Ред Бул.

Решаващият миг от надпреварата и крайната победа на Сайнц пристигна 10 обиколки преди края. Испанецът беше подкрепят от закъсняла кола за сигурност и изпревари съотборника си Шарл Льоклер в последния спринт. След това той беше улеснен от Серхио Перес от Ред Бул и Люис Хамилтън от Мерцедес, които се вкопчиха в жестока битка за място на подиума. Всичко това изигра неприятна смешка на Льоклер, останал в последна сметка четвърти.

Лидерът в класирането Макс Верстапен беше отвън конкуренцията, откакто повреди своя болид в миг, когато водеше в класирането и приключи седми. В класирането за Световния шампионат води Верстапен със 181 точки, пред Серхио Перес и Шарл Льоклер.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР