Испанският пилот на Ферари Карлос Сайнц спечели състезанието за Гран

...
Испанският пилот на Ферари Карлос Сайнц спечели състезанието за Гран
Коментари Харесай

Двойна победа за Ферари в Австралия

Испанският водач на Ферари Карлос Сайнц завоюва надпреварата за Гран при на Австралия във Формула 1 на пистата " Арбърт Парк " в Мелбърн.

Сайнс изпревари съотборника си в италианската Скудерия Шарл Льоклер (Монако), до момента в който на трето място остана британецът Ландо Норис с Макларън.
 Верстапен завоюва и Гран При на Саудитска Арабия
Верстапен завоюва и Гран При на Саудитска Арабия

Макс Верстапен още веднъж е непогрешим

Трикратният международен първенец Макс Ферстапен (Нидерландия) с Ред Бул, който потегли от първа позиция, бе заставен да напусне надпреварата още в самото начало поради машинален проблем на болида си.

Карлос Сайнц приключи надпреварата за 1:20.29.843 часа. Той остави на 2.366 секунди зад него Шарл Льоклер, а Ландо Норис приключи на 5.904 секунди зад спечелилия. Успехът на испанеца е още по-впечатляващ, защото единствено преди две седмици той бе опериран.

Челната петица се добавя от австралиеца Оскар Пиастри с Макларън, който изостана на към половин минута от спечелилия, а в Топ 5 влезе и мексиканецът Серхио Перес с Ред Бул, който е на повече от 56 секунди зад Сайнс.

В класирането следват испанецът Фернандо Алонсо с Астън Мартин, който е шести, а седми приключи съотборникът му Ланс Строл (Канада). По-нататък са японецът Яки Цунода с Виза Република България, както и двата болида на Хаас на германеца Нико Хюлкенберг и на датчанина Кевин Магнусен.

Освен Макс Ферстапен битката напусна и седемкратният международен първенец Люис Хамилтън с Мерцедес.

Заради двойната победа Ферари се изкачи на второ място при конструкторите с 93 точки, като изостава единствено на четири зад водача и любимец Ред Бул.
 Пилот от Формула 1 стана притежател на футболен клуб
Пилот от Формула 1 стана притежател на футболен клуб

Поема издръжката на ФК Версай
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР