Испанският пилот на Ферари Карлос Сайнс спечели състезанието за Гран

...
Испанският пилот на Ферари Карлос Сайнс спечели състезанието за Гран
Коментари Харесай

Карлос Сайнц спечели Гран при на Австралия

Испанският водач на Ферари Карлос Сайнс завоюва надпреварата за Гран при на Австралия във Формула 1 на пистата " Арбърт Парк " в Мелбърн.

Сайнс изпревари съотборника си в италианската скудерия Шарл Льоклер (Монако), до момента в който на трето място остана британецът Ландо Норис с Макларън.

Трикратният международен първенец Макс Ферстапен (Нидерландия) с Ред Бул, който потегли от първа позиция, бе заставен да напусне надпреварата още в самото начало поради машинален проблем на болида си.

Карлос Сайнс приключи надпреварата за 1:20.29.843 часа. Той остави на 2.366 секунди зад него Шарл Льоклер, а Ландо Норис приключи на 5.904 секунди зад спечелилия. Успехът на испанеца е още по-впечатляващ, защото единствено преди две седмици той бе опериран.

Челната петица се добавя от австралиеца Оскар Пиастри с Макларън, който изостана на към половин минута от спечелилия, а в Топ 5 влезе и мексиканецът Серхио Перес с Ред Бул, който е на повече от 56 секунди зад Сайнс.

В класирането следват испанецът Фернандо Алонсо с Астън Мартин, който е шести, а седми приключи съотборникът му Ланс Строл (Канада). По-нататък са японецът Яки Цунода с Виза Република България, както и двата болида на Хаас на германеца Нико Хюлкенберг и на датчанина Кевин Магнусен.



Освен Макс Ферстапен битката напусна и седемкратният международен първенец Люис Хамилтън с Мерцедес.

Заради двойната победа Ферари се изкачи на второ място при конструкторите с 93 точки, като изостава единствено на четири зад водача и любимец Ред Бул.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР