Испанският парламент се съгласи да разгледа проектозакон за разрешаване на

...
Испанският парламент се съгласи да разгледа проектозакон за разрешаване на
Коментари Харесай

Испания проучва дали да разреши евтаназията

Испанският парламент се съгласи да прегледа проектозакон за разрешаване на евтаназията, съобщи Франс прес. За пръв път подобен проектозакон минава първото затруднение на парламентарната процедура. Всички предходни бяха отхвърлени.

Проектозаконът е направен в районния парламент на Каталуния. За разглеждането му в националния парламент гласоподаваха 173 депутати, най-вече от леви партии, а 135, основно от десни партии, бяха срещу. 32-мата депутати от демократичната партия " Сиудаданос " се въздържаха.

В проектозакона се планува освобождение от наказателна отговорност на всеки, който " по категорично и недвусмислено искане на разположение, страдащо от тежко заболяване, което неизбежно води до гибел или нелечима патология и е съпроводено от тежки физически или душевни премеждия ", провокира гибелта му " умерено и безболезнено ".

Понастоящем член 143 на испанския Наказателен кодекс не разрешава подпомагане за причиняване на щадяща гибел и страдащите от нелечими болести пациенти могат единствено да откажат лекуване, в случай че желаят да умрат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР