Испанският парламент се е отказал от възможността да окаже натиск

...
Испанският парламент се е отказал от възможността да окаже натиск
Коментари Харесай

Испанският парламент се отказа да тормози Реал Мадрид и Барса заради Суперлигата

Испанският парламент се е отказал от опцията да окаже напън върху плана за Европейската суперлига по футбол, част от която желаят да са локалните грандове Реал Мадрид и Барселона, написа “Марка ”.

Двете най-многочислени партии в законодателния орган - Народната партия и Испанската социалистическа работническа партия, бяха подготвили предложение за корекция в законите, съгласно която Испанската футболна лига и Испанската футболна федерация да могат да отхвърлят да издават лиценз на клуб, който не се състезава в шампионат под юрисдикцията на локалната федерация, УЕФА или ФИФА. Планът беше по този начин Реал и Барса да бъдат застрашени, че в случай че решат да се пуснат в Сушерлигата, няма да им бъде позволено да играят шампионата на Испания.

Във вторник обаче двете въпросни партии са отдръпнали упоменатата корекция и по този начин тя към този момент не е настояща.

Това е отлична вест за “белите ” и каталунците, тъй като сега няма законов метод да им бъде отказано присъединяване в Ла Лига или Купата на Испания.

Очаква се тази неделя босът на Реал Флорентино Перес да разкрие нещо забавно за плана, в който към този момент е останал още и Ювентус.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас реагира остро на тази информация. “Някои хора не знаят какви стопански вреди ще има това върху испанския футбол в името на това едни два клуба да извлекат изгода. Защо не чуват и отхвърлят да одобряват очевидното? ”, написа той в “Туитър ”.
 Чеферин още веднъж подхвана Суперлигата Чеферин още веднъж подхвана Суперлигата
Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР