Испанският парламент одобри снощи окончателно бюджета за 2021 г. -

...
Испанският парламент одобри снощи окончателно бюджета за 2021 г. -
Коментари Харесай

Испанският парламент одобри бюджета за 2021 г., победа за премиера Санчес

Испанският парламент утвърди нощес дефинитивно бюджета за 2021 година - значима политическа победа за лявото държавно управление на премиера Педро Санчес, заяви Франс прес.

Гласуван на 3 декември от депутатите, законът за финансите бе утвърден от Сената със 145 гласа "за ", 118 "против " и двама въздържали се.

"Испания най-накрая има бюджета, който заслужава, най-социалния в историята, с цел да преодолее най-тежката рецесия от век насам ", написа Санчес в "Туитър ".

Бюджетът е финансиран с част от 140-те милиарда, които Испания ще получи в границите на европейския избавителен проект.

"Това е доста значим стадий, тъй като ще разреши на Педро Санчес да завоюва време, непоклатимост и да продължи мандата си без проблем до 2023 година ", когато са идващите парламентарни избори, сподели Ориол Бартомеус, учител по политология в Автономния университет в Барселона.

Според политоложката от Университета в Сарагоса Кристина Монхе бюджетът е умислен по този начин, че в случай че не бъде признат нов за 2022 година, поради фрагментацията в Народното събрание, този да бъде удължен с още година.

Политическата неустойчивост не разреши на предходните държавни управления да прокарат в Народното събрание бюджет за цяла година от 2016 година насам. Последният проект за разноски, който бе утвърден от Народното събрание в средата на 2018 година, се отнасяше единствено за втората половина на годината, означи Ройтерс.

Испанското държавно управление възнамерява да вдигне налозите на огромните компании и хората с високи приходи, с цел да усили приходите в хазната с 6,8 милиарда евро през 2021 година

Зависимата от туризма стопанска система на страната ще се свие тази година с рекордните 11,2 %, а броят на безработните е 3,9 милиона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР