Испанският парламент одобри лидера на социалистите Педро Санчес за премиер,

...
Испанският парламент одобри лидера на социалистите Педро Санчес за премиер,
Коментари Харесай

Нов вот: Испанският парламент одобри Педро Санчес за премиер

Испанският парламент утвърди водача на социалистите Педро Санчес за министър председател, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Кандидатурата на Санчес получи 167 гласа " за " в 350-членния Конгрес на депутатите. 165 членове на долната камара на Народното събрание гласоподаваха срещу, а 18 се въздържаха.

Гласуването поставя завършек на продължителната политическа невъзможност, в която бе изпаднала Испания, и ще разреши на водача на социалистите да образува държавно управление дружно с лявата коалиция " Унидас подемос ", с която подписа съюз.

При предходното гласоподаване в неделя Санчес не съумя да си обезпечи безспорното болшинство от 176 гласа, с цел да бъде утвърден за министър председател. При днешния избор към този момент бе задоволително нормално болшинство.

От основно значение за одобряването на кандидатурата на Санчес бе съглашението, което той реализира предходната седмица с най-голямата каталунска сепаратистка партия - Републиканската левица на Каталуния - която даде обещание нейните депутати да се въздържат при гласуването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР