Испанският парламент днес отхвърли, както и се очакваше, предложението за

...
Испанският парламент днес отхвърли, както и се очакваше, предложението за
Коментари Харесай

Испанският парламент отхвърли предложение за недоверие към премиера

Испанският парламент през днешния ден отхвърли, както и се очакваше, предлагането за избор на съмнение към министър-председателя социалист Педро Санчес, импортирано от крайнодясната партия "Вокс " и наречено "цирково зрелище " от основната опозиционна консервативна Народна партия, съобщи Ройтерс. Предложението беше отхвърлено с 298 на 52 гласа.

"Вокс ", която твърдеше, че лявото съдружно държавно управление на малцинството се е провалило в оправянето с пандемията от ковид, беше единствената партия, подкрепила предлагането.

Испания стана през вчерашния ден първата западноевропейска страна, надхвърлила 1 милион случая на инфектирани с ковид.

Преди гласуването водачът на Народната партия Пабло Касадо нападна "Вокс " - третата по величина политическа мощ в мощно фрагментирания парламент, като сподели, че нейното предложение единствено оказва помощ за подсилване на властта на лявото държавно управление. Изказването му бе образец за задълбочаващото се разделяне и усилването на битката за власт в десницата.

"Вие към този момент сте част от казуса на Испания и не можете да бъдете част от решението, което съставлява моята партия ", съобщи Касадо в Народното събрание, обръщайки се към водача на "Вокс " Сантяго Абаскал. "Народната партия не желае да бъде партия на лъжите, страха, гнева и операцията ", сподели Касадо.

Абаскал съобщи, че Народната партия, която е съдружник на "Вокс " в някои районни и общински органи на властта, е позволила "огромна неточност ", като е отхвърлила предлагането и е атакувала неговата партия.

" Вокс ", която твърдеше, че лявото съдружно държавно управление на малцинството се е провалило в оправянето с пандемията от ковид, беше единствената партия, подкрепила предложението
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР