Испанският орган за защита на конкуренцията е започнал разследване срещу

...
Испанският орган за защита на конкуренцията е започнал разследване срещу
Коментари Харесай

Испанските власти започват разследване срещу Google

Испанският орган за защита на конкуренцията е почнал следствие против Google заради " вероятни антиконкурентни практики ". Американския гигант е упрекнат, че е наложил " неравнопоставени търговски условия " на медии и осведомителни организации. Това заяви Националната комисия за пазарите и конкуренцията. 
Прочетете още
Това следствие против Гугъл и компанията майка Alphabet цели да дефинира дали американският колос е наложил " практики, които могат да съставляват корист с господстващо състояние " по отношение на медийни групи, разгласи органът за защита на конкуренцията.

То е почнало по отношение на тъжба от организация, представляваща медийни групи, издателски къщи и създатели - Испанския център за права на възпроизвеждане.

Според органа за защита на конкуренцията Гугъл може да е наложил " неравнопоставени търговски условия на издатели на изявления в медиите и осведомителни организации, открити в Испания, по отношение на потребление на наличие, предпазено от интелектуална благосъстоятелност ".

Оттам не дават информация за интервала, който е обект на следствието, нито за това какъв тип наказания ще понесе компанията, в случай че обвиняванията бъдат потвърдени. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР