Испанският национален отбор се добра до финала на олимпийския квалификационен

...
Испанският национален отбор се добра до финала на олимпийския квалификационен
Коментари Харесай

Испания се измъкна срещу Финландия и е на крачка от олимпийската си мечта

Испанският народен тим се добра до финала на олимпийския квалификационен шампионат във Валенсия. Селекцията на Серджо Скариоло надделя Финландия с 81:74 във втория мач от полуфиналите. Във „ Фуенте де Сан Луис “ двата тима сътвориха трагична среща, в която испанците пречупиха съпротивата на играчите на Ласи Тулови едвам в края.

Така домакините на квалификацията се нуждаят от още една победа, с цел да си заслужат място на Олимпийските игри в Париж. В разногласието за квотата „ Ла Фурия “ ще играе със състава на Бахамите, който отхвърли Ливан в ранния мач от Топ 4. Финалът във Валенсия е след по-малко от 24 часа.

WINNERS.

Spain will play a special final in front of home crowd
— FIBA (@FIBA)

Равенството се трансформира във водещ фактор в първата част и след нейния край финландците се пребориха за нежна преднина от 3 точки. Испанците не останаха длъжни и загатнаха за своя капацитет през втория интервал, в който обърнаха хода на събитията в своя изгода и на огромната отмора фиксираха 38:30 в своя изгода.

„ Фуриите “ драпаха със зъби и нокти да запазят водачеството при подновяването на играта, само че „ вълците “ демонстрираха, че не се предават за цялостен поврат и разлика от 3 точки в края на предпоследната десетка. Драматичните моменти не липсваха и в последната част, като равенството постоянно бе изписвано на таблото. Все отново класата на „ Ла Фурия “ си сподели последната дума при по-малко от 2 минути до края и оттова връщане нямаше.

Willy Hernangomez is already feeling that fever
— FIBA (@FIBA)

Уили Ернангомес се погрижи за основната победа на иберийците със своите 28 точки и 5 битки. Лоренцо Браун (7 асистенции) и Сантиаго Алдама (8 овладени под двата кръга топки) осъществиха по 15.

Андре Густавсон записа 15 точки за финландците, Микаел Янтунен е с 13 и 9 битки, Едон Максхуни вкара 11 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР