Испанският министър-председател Педро Санчес отхвърли възможността страната да изпрати оръжие

...
Испанският министър-председател Педро Санчес отхвърли възможността страната да изпрати оръжие
Коментари Харесай

Педро Санчес: Санкциите ще спрат, когато Русия се оттегли от Украйна

Испанският министър-председател Педро Санчес отхвърли опцията страната да изпрати оръжие в Украйна, като по този метод я подкрепи във войната с Русия. Според него най-хубавият вид за поддръжка е посредством основания предходната година Европейски механизъм за поддръжка на мира, чиято цел е да предотвратява спорове, да опазва мира и да укрепва интернационалната непоклатимост и сигурност, съобщи БНР.

Извънбюджетният фонд на стойност към 5 милиарда евро за интервала 2021 – 2027 година, се финансира посредством вноски от страните членки на Европейски Съюз. Испания е четвърта по дарения в него, сподели Санчес и посочи, че държавното управление му ще се концентрира още в изпращането на филантропична помощ през полската граница и обезпечаването на отбранителни уреди като бронежилетки и каски, 20 тона от които към този момент са изпратени.

Според него в основата на спора е, че Путин възприема " Европейски Съюз като опасност " и по тази причина се е опитвал дълго време да разедини съюза посредством " подправени вести ". Резултатът е " по-обединена от всеки път Европа “, тъй като на карта е заложено освен бъдещето на Украйна, а и на " цялата европейска сигурност и европейския план ".

Санчес разгласи, че икономическите наказания против Русия и Путин ще продължат до момента в който той " не отдръпна всичките си войски от цяла Украйна " и не прояви почитание към " нейната териториална целокупност ".

Относно настояването на Украйна за бързо приемане в Европейски Съюз, Санчес сподели, че има " условия и промени ", които би трябвало да бъдат изпълнени и че " процесът е дълъг, като изключи опцията за неотложно приемане ".

Испанският министър председател даде обещание на 100-те хиляди украинци, които живеят в Испания, " да предприеме правни дейности, тъй че те да могат да останат и работят законно ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР