Испанският министър-председател беше ваксиниран срещу Covid-19 в Университетската болница Пуерта

...
Испанският министър-председател беше ваксиниран срещу Covid-19 в Университетската болница Пуерта
Коментари Харесай

Испанският премиер се ваксинира срещу COVID-19

Испанският министър-председател беше имунизиран против Covid-19 в Университетската болница Пуерта де Йеро в Мадрид. Това е първата доза, която е сложена на 49- годишния министър председател, защото съгласно Плана на държавното управление за имунизация се съблюдава непоколебим низходящ ред по възраст, предава БНР.

След абсурда с двете сестри на крал Фелипе Шести, които са се ваксинирали по време на посещаване при татко си, някогашният крал Хуан Карлос в Абу Даби, персонално министър председателят Педро Санчес прикани за прецизно съблюдаване на избрания по възраст План на държавното управление за имунизиране. В момента в цялата страна се имунизират с първа доза хората сред 40 и 49 годишна възраст, което е дало право и на премиера да получи първата си доза от ваксина против Covid-19. Веднага по-късно Санчес написа в своя акаунт в Туитър: „ Ваксините избавят животи и ни демонстрират пътя към възобновяване. Те са нашият небосвод на вярата “. Той не прецизира с каква ваксина се е имунизирал.

Hoy he recibido la primera dosis de la vacuna en el Hospital Puerta de Hierro. Gracias a todas/os los profesionales sanitarios que nos cuidáis a diario.

Las vacunas salvan vidas y nos están marcando el camino hacia la recuperación. Son nuestro horizonte de esperanza.
— Pedro Sánchez (@sanchezcastejon)  Педро Санчес: Всички ваксини за безвредни, в това число и AstraZeneca Педро Санчес: Всички ваксини за безвредни, в това число и AstraZeneca
Премиерът на Испания Педро Санчес съобщи, че всички ваксини против COVID-19, прилагани в страната, са безвредни, в това число тези, направ...

Досега с първа доза в Испания са близо 48 % от популацията, а с цялостна имунизация - 30 на 100. Заболеваемостта продължава да пада и към този момент е 98 случая на 100 000 поданици, а от 26 юни се чака да отпадне и наложителното носене на маски на открити публични места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР