Испанският министър на земеделието каза в сряда, че лошо планиране

...
Испанският министър на земеделието каза в сряда, че лошо планиране
Коментари Харесай

Студено време и лошо планиране са причина за британската криза със салатите, каза Испания

Испанският министър на земеделието сподели в сряда, че неприятно обмисляне от страна на Англия и проблеми, провокирани от Брекзит, както и студеното време са главните аргументи за там, съобщи " Ройтерс ".

Британски вериги супермаркети, в това число " Теско ", постановиха ограничавания върху покупките на домати, краставици и чушки, откакто доставките в бранша бяха наранени от проблеми с реколтите в Южна Европа и Северна Африка заради извънредно за сезона време.

" Има проблем с програмирането на покупките, което е много значимо, а също така има по-ниско произвеждане вследствие на ниските температури ", сподели министърът на земеделието Луис Планас по време на събитие в сряда.

Планас добави, че са наранени освен оранжерийните култури, само че и културите навън като артишок или броколи.

Испания е един от водещите снабдители на плодове и зеленчуци за Англия.

Кризата се изостри от по-слабото зимно произвеждане в оранжерии във Англия и Нидерландия заради високите разноски за сила. Социалните медии са затрупани от фотоси на празни лавици за плодове и зеленчуци в супермаркетите.

Планас разясни, че дефицитът демонстрира уязвимостта на доставките на храни във Англия и проблемите с труда в частния бранш вследствие на Брекзит.

 Британски министър: Като няма домати, яжте репи Британски министър: Като няма домати, яжте репи

Производството на зеленчуци и плодове в Испания се възвръща след удара от неподходящите метеорологични условия и доставките за експортните пазари скоро би трябвало да се подобрят, разгласи предходната седмица Федерацията на испанските производители и експортьори на плодове и зеленчуци FEPEX.

Планас сподели, че макар че пазари като Франция или Германия евентуално са били с приоритет, дефицитът във Англия е " безусловно преходна обстановка ".

" Искаме да задържим нашите клиенти и те също желаят испански артикули, за които знаят, че са с високо качество ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР