Испанският министър на здравеопазването Каролина Дариас заяви в петък, че

...
Испанският министър на здравеопазването Каролина Дариас заяви в петък, че
Коментари Харесай

Испания се насочва към трета доза Covid ваксина

Испанският министър на опазването на здравето Каролина Дариас съобщи в петък, че всичко демонстрира, че управляващите ще би трябвало да ползват трета доза ваксини против COVID-19 , с цел да се борят с по-нататъшното разпространяване на заболяването, оповестява " Ел Паис ".

Тя добави, че здравните служащи ще употребяват имунизациите, създадени от Moderna и Pfizer-BioNTech като бустер дози. Испанците може да се наложи да имунизират всяка година и ги прикани да не престават да се имунизират, до момента в който 100% от популацията не бъде имунизирано .

Трябва да се имат поради новите разновидности на ковид, които могат да понижат отбраната .

Засега линията на регулаторните организации - Европейската организация по медикаментите и Администрацията по храните и медикаментите в Съединени американски щати - е, че всички ваксини, които се употребяват в Испания - Pfizer-BioNTech, Moderna, Janssen и Oxford-AstraZeneca - оферират отбрана против всички известни разновидности на ковид . Това се поддържа и от оповестени до момента проучвания.

Хората, които са имунизирани , в някои случаи към момента могат да се заразят с вируса, само че нормално страдат от по-леки признаци или са асимптоматични . Според данните, предоставени от Дариас, 83% от инфектираните по време на тази вълна от пандемията не са ваксинирани , 11,4% са получили еднократна доза и единствено 5,5% имат цялостната отбрана, предлагана от имунизациите.

Говорител на здравното министерство разясни, че Дариас приказва за " опция " за трета доза , вид, за който " Испания е готова ". Всяко решение, сподели същият представител, постоянно ще бъде взето съгласно " научните доказателства ".

Сред научната общественост на практика е единомислещата позиция сега, че не е нужен трета доза и към момента следва да се разбере дали SARS-CoV-2 в последна сметка е сезонен вирус - нещо, което може да значи, че е нужна годишна имунизация.

Вярно е също по този начин, че бавният ритъм на имунизация в международен мащаб - с десетки страни, в които не са ваксинирани даже най-уязвимите групи - усилва възможностите вирусът да продължи да мутира, което прави сегашните ваксини по-малко ефикасни .

Този сюжет - който е повече или по-малко евентуален - може да направи нужна третата доза. Въпреки това, като се има поради, че би било битка с друг вирус , може би е по-подходящо да се класифицира като нова или приспособена ваксина .
 Над 80% от новозаразените с COVID-19 в Испания са измежду неимунизирани хора
Над 80% от новозаразените с COVID-19 в Испания са измежду неимунизирани хора

Само 5,5% от новозаразените през последните 24 часа са хора, които са били изцяло ваксинирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР