Испанският министър на отбраната предупреди за възможна кибератака по време

...
Испанският министър на отбраната предупреди за възможна кибератака по време
Коментари Харесай

Испания предупреди за възможна кибератака по време на срещата на върха на НАТО

Испанският министър на защитата предизвести за допустима хакерска атака по време на срещата на върха на НАТО в Мадрид идната седмица.

Запитана дали Испания се притеснява, че Русия може да извърши такава офанзива, Маргарита Роблес съобщи пред публицисти, че " съществува опция за хакерска атака ", без да загатва страната по име.

" Има доста провокации и доста закани ", сподели тя, като добави, че има " доста хора, които работят за попречване на всяка обстановка, която може да засегне сигурността " на срещата на върха на 28-30 юни.

Според барселонския всекидневник „ La Vanguardia “, испанските разследващи служби се притесняват от съветска офанзива против стратегическа инфраструктура като летища, лечебни заведения или центрове за водоснабдяване и енергоснабдяване.

Испанската столица ще бъде под засилена защита.

Около 10 000 чиновници на правоохранителните органи са ситуирани за срещата на върха, на която ще участват президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, френският му сътрудник Еманюел Макрон, английският министър-председател Борис Джонсън и немският канцлер Олаф Шолц.

Нахлуването на Русия в Украйна ще господства в диалозите. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР