Испанският министър на културата Масим Уерта днес подаде оставка –

...
Испанският министър на културата Масим Уерта днес подаде оставка –
Коментари Харесай

Първа оставка в новото правителство на Испания

Испанският министър на културата Масим Уерта през днешния ден подаде оставка – единствено седмица, откакто беше назначен в новото испанско държавно управление на Педро Санчес. Причината са появили се медийни известия, че преди 10 години, работейки като ефирен публицист, е избегнал заплащане на налози, съобщи Ройтерс.

Уерта заяви на конференция в Мадрид, че е „ безусловно почтен “

и че е платил санкция на данъчните управляващи за интервала 2006 – 2008 година, която е била разследване от смяна на данъчните разпореждания.

Според вестник „ Конфиденсиал “ предходната година Уерта е бил наказан да заплати 243 хиляди евро за шикалкавене през 2006 – 2008 година, когато е работел като ефирен водещ, съобщи.

Машинацията била осъществена с помощта на основано през 2006 година сдружение с лимитирана отговорност. След като се появи тази информация,

опозицията прикани министъра да подаде оставка.

„ Аз съм безусловно почтен “, увери през днешния ден пред публицисти Уерта. „ Гледайки в бъдещето, взехме доста значимо решение. Понякога би трябвало да напуснеш поста и аз го върша, тъй като обичам културата. Платих два пъти – преди време и в този момент тук “, съобщи той.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР