Испанският крал Фелипе Шести, който е на посещение в Куба,

...
Испанският крал Фелипе Шести, който е на посещение в Куба,
Коментари Харесай

Испанският крал Фелипе Шести се срещна с кубинския президент Мигел Диас-Канел

Испанският крал Фелипе Шести, който е на посещаване в Куба, се срещна с кубинския президент Мигел Диас-Канел, съобщи Асошиейтед прес. След диалога им в Двореца на революцията двамата подписаха съглашение, детайлности за което не бяха обявени.

Кубинските държавни медии оповестиха, че на срещата си кралят и президентът са се договорили да продължат да развиват двустранните политически и стопански връзки, съобщи Ройтерс. Испания е третият по значение търговски сътрудник на Куба и един от най-големите й вложители.

Това е първата публична аудиенция на испански крал в Куба, която е била испанска колония.

Крал Фелипе и кралица Летисия сервираха венец пред паметника на Хосе Марти, воин на кубинската битка самостоятелност от Испания през 19 век.

Кралското семейство прегледа остарялата част на Хавана, където бе приветствано от кубинците с възгласи: "Да живее Фелипе! ", "Да живее Испания! ".

Посещението на Фелипе в Куба бе подложено на критика от испански десни политици и от консервативния испански щемпел, които виждат в него крачка към определяне на естествени връзки сред двете страни, отбелязва Асошиейтед прес.

Визитата бе проведена по този начин, че кралят и кралицата да могат да вземат участие в тържествата по случай 500-годишнината на Хавана, учредена от испанските завоеватели.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР