Испанският крал Фелипе Шести беше обявен снощи за персона нон

...
Испанският крал Фелипе Шести беше обявен снощи за персона нон
Коментари Харесай

Каталунски град обяви испанския крал за персона нон грата...

Испанският крал Фелипе Шести беше разгласен нощес за личност нон грата от градския съвет на каталунския град Жирона, в който сепаратистите имат мощни позиции, съобщи ТАСС.

Предложението за оповестяване на президента за личност нон грата беше подкрепено на съвещание на градския съвет. Освен Фелипе Шести съветниците оповестиха за нежелателен и представителя на централното испанско държавно управление в Каталуния Енрик Мильо.

Градският съвет гласоподава с болшинство и да откаже да поддържа действието на член 155 от испанската Конституция, задействан от държавното управление на Мариано Рахой.

Решението на централното държавно управление беше взето след референдума за самостоятелност на Каталуния и допуска отчасти ограничение на локалното самоуправление в самостоятелната област.

По-рано предложение за оповестяване на краля за личност нон грата беше отхвърлено от градския съвет на Барселона. То беше импортирано от партията Кандидатура за национално единение, която поддържа отделянето от Испания. Тя обаче не съумя да събере задоволително гласове.

тагове крал испания каталуния личност нон грата
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР