Испанският колос потрепери за десетина минути, но все пак преодоля

...
Испанският колос потрепери за десетина минути, но все пак преодоля
Коментари Харесай

Два рикошета спасиха Реал от повторен кошмар срещу Алкояно

Испанският исполин потрепери за десетина минути, само че въпреки всичко преодоля миналогодишния си призрачен сън Алкояно, отстранявайки го от Купата на Краля с триумф с 1:3 като посетител в 1/16-финалите на шампионата. През 2020-а третодивизионният Алкояно в профил " белите " от Купата след продължения, само че този път два рикошета и липса на шанс ги лишиха от нов исторически героизъм.
Домакините от Алкояно започнаха по-силно срещата, откакто в първите минути на няколко пъти можеха да вкарат. Фран Миранда и Анди Ескудеро Хара заплашиха вратата на Реал, а Дани Вега падна в пеналтерията на " белите ", претендирайки за дузпа, само че съдията не видя нищо неправилно.
В 35-ата минута и Карлос Бланко Морено можеше да вкара във вратата на Реал, само че Андрий Лунин внимаваше и избави. Противно на показаното на терена, Реал откри резултата в 39-ата минута след попадение на Едер Милитао, който се възползва от асистенция на Родриго.
В средата на второто полувреме обаче Алкояно изравни резултата. Ел Гезуани изведе Дани Вега в наказателното поле. Последва страховит финт на Вега против Каземиро, с който бразилецът бе отстранен, а по-късно и неспасяем удар в горния ъгъл на вратата на Лунин.
Еуфорията по трибуните угасна в 77-ата минута, когато Реал си върна преднината. Еден Азар откри Марко Асенсио, който стреля от границата на наказателното поле. Ударът му рикошира подло в неприятелски състезател, с цел да не остави късмет на вратаря Хосе Хуан да се намеси.
Само две минути по-късно Реал си подпечата успеха. След недоразумение в защитата на Алкояно и опит за изчистване се стигна до нов рикошет, който подари топката на Иско. Испанецът съумя да направи задоволително, с цел да влезе кълбото в мрежата на Алкояно, въпреки да останаха подозрения дали попадението не бе автогол на вратаря Хосе Хуан.
Стартовият състав на Реал Мадрид: Лунин, Начо, Милитао, Алаба, Марсело, Валверде, Каземиро, Камавинга, Родриго, Мариано, Азар

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР