Испанският колос постигна много трудна победа над Виляреал с 1:3

...
Испанският колос постигна много трудна победа над Виляреал с 1:3
Коментари Харесай

Фатална грешка в края подари на Барса нова трудна победа в Ла Лига

Испанският исполин реализира доста сложна победа над Виляреал с 1:3 като посетител в конфликт от 15-ия кръг на Ла Лига. Каталунците не виждаха по какъв начин могат да вземат успеха на " Естадио Ел Мадригал ", само че съдбовна неточност в защита за " жълтата подводница " безусловно подари успеха на гостите.
В петата минута Абдесамад Езалзули се извиси над защитата на Барселона, с цел да засече с глава центриране от корнер, само че неговият удар бе отразен от Марк-Андре тер Щеген. Малко по-късно Арнаут Данджума опита рисков шут към вратата на Барса, който бе блокиран.
В деветата минута Гави получи страховит извеждащ пас в наказателното поле и опита удар към далечния ъгъл на вратата, само че изстрелът му се отби в страничната греда. В 19-ата минута Мемфис Депай стреля от отлична позиция, само че ударът му профуча настрана от задачата.

В 33-ата минута Пау Торес съумя да стреля с глава в наказателното поле на Барса, само че ударът му мина над напречната греда. Шест минути по-късно Арнаут Данджума излезе очи в очи с вратаря Тер Щеген, само че стражът на каталунците съумя да предотврати гол във вратата си.
След почивката Барселона стигна до ранно попадение. След центриране в наказателното поле Мемфис Депай изпревари вратаря и бутна топката с крайник. Кълбото стигна до Френки де Йонг, който вкара на празна врата. Първоначално попадението бе анулирано поради засада, само че след намесата на ВАР голът бе приет, защото нямаше засада - 0:1!
В 64-ата минута футболист на Барселона задържа с ръце Раул Албиол в наказателното поле на каталунците, а някогашният защитник на Реал Мадрид се сгромоляса на тревата. Главният съдия на срещата обаче не видя задоволително учредения за присъждане на дузпа и остави играта да продължи.
12 минути по-късно Виляреал стигна до изравнително попадение. Влезлият като запаса Самуел Чуквуезе бе изведен от Данджума в наказателното поле, а по-късно нигерийският халф съумя да нанесе удар, който матира Тер Щеген - 1:1!
В 84-ата минута Данджума имаше страховит късмет да донесе успеха на " жълтата подводница ", само че ударът му мина на сантиметри от гредата. Вместо това в 88-ата минута Барса открадна успеха след груба неточност в защита за Виляреал. Резервата Первис Еступинан сбърка съдбовно, с цел да подари топката на Мемфис Депай, който по-късно отстрани и вратаря, с цел да осъществя - 1:2!
В 93-ата минута Барселона получи правото да извърши дузпа, откакто Хуан Фойт влезе безогледно в краката на неприятелски състезател в пеналтерията. Съдията уточни бялата точка, а влезлият като запаса Филипе Коутиньо се разписа - 1:3!


СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Виляреал: Рули, Фойт, Албиол, Пау Торес, Педраса, Парехо, Капу, Тригерос, Пино, Мой Гомес, Данджума
Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Ерик Гарсия, Араухо, Бускетс, Де Йонг, Гави, Нико, Ез Абде, Мемфис Депай


ПРЕДИ СРЕЩАТА:
След като дебютира с победа над градския противник Еспаньол, в този момент Шави Ернандес влиза в нов тежък конфликт в Ла Лига. Този път Барселона гостува на негостоприемния стадион на Виляреал, където ще се опита да вземе трите точки и да се приближи до топ 4 в испанското състезание.
Подобно на Барселона, Виляреал също не впечатлява с резултати досега през сезона, като отборът заема 12-о място в подреждането с 16 пункта - с четири по-малко от каталунците.
И в днешния мач Шави няма да може да разчита на куп играчи, измежду които Агуеро, Брейтуейт, Педри, Ансу Фати, Сержи Роберто. В отбора на Виляреал не е известно да има кадрови проблеми.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР