Испанският колос посреща днес тима на Елче в мач от

...
Испанският колос посреща днес тима на Елче в мач от
Коментари Харесай

Ла Лига НА ЖИВО: Барселона - Елче, 3:2, кошмарът на домакините е преодолян?

Испанският исполин посреща през днешния ден отбора на Елче в мач от 18-ия кръг в Ла Лига. Двубоят на " Камп Ноу " е с начален час 19.30 българско време и ще можете да го наблюдавате
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Елче стигна до своя първи прецизен удар в мача в 47`, когато обаче Бойе прати топката в ръцете на Тер Щеген. В идната минута каталунците позволиха сериозна неточност, която можеше да има съществени последствия. Защитник не се разбра с Марк-Андре тер Щеген, връщайки му топката, и тя бе отнета в рискова част на наказателното поле от футболист на гостите. За благополучие в обстановката вратата на каталунците не беше застрашена.
И когато към този момент изглеждаше единствено въпрос на време Барселона да вкара третия си гол и да реши мача, ненадейно Елче бе единствено понижи изоставането си, само че и изравни. Това се случи за към минута - в 62` Тете Моренте овладя на границата на наказателното поле и стреля тъкмо в горния ляв ъгъл. Минута по-късно, след неточност на каталунците, Пере Мия съумя да изстреля с глава и посредством плонж топката от доста близо във вратата на Тер Щеген за 2:2.
В тази шокираща обстановка единствен непокътнат задоволително от шока изглеждаше Феран Жутгла, който можеше още веднъж да изведе Барса напред в резултата, само че изпусна от 2 метра, стреляйки над напречната греда. Малко преди изравняването на Елче - в 58`, Бадиа направи избавяне след негов изстрел, приключил бърза офанзива през центъра.
Барселона продължи да нападна в търсене на победно попадение и в 75` изстрел на Нико Гонсалес беше изчистен току до голлинията от полеви футболист на Елче. И това се случи, а настоящо лице в обстановката беше тъкмо Нико. Той получи ужасно подаване от Гави отляво и с мощен шут опъна мрежата на гостите. Елче имаше редица искания към редовността на гола, само че въпреки всичко той беше зачетен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Барселона беше напът към шеметно начало на мача, когато след минута и половина игра дебютантът за тях в този мач - Феран Жутгла, прати топката зад голлинията на Елче. Попадение обаче няма, защото в обстановката имаше засада за каталунците. 22-годишното крило обаче доста искаше да ознаменува дебюта си с гол и съумя да го направи. Той се възползва от центриране от корнер в 16` и с глава прати топката в мрежата на Бадиа - 1:0.
Само че освен Жутгла, само че и целият отбор на домакините искаше успеха, и то да я подпечата в началните минути, по тази причина каталунците бързо съумяха да вкарат втори гол на своите посетители. В 19` Гави получи топката от Лангле, мина през няколко бранители, откри си позиция и стреля - топката се отби в дясната греда и влетя вътре - 2:0!
Внезапен късмет в 25` се откри и пред Елче, който се бори с дълга отрицателна статистика на " Камп ноу ", само че изстрелът на Ензо Рохо отиде високо над вратата. Три минути по-късно Жутгла опита да се трансформира в абсолютния воин на своя отбор в мача, откакто насочи невисок изстрел към вратата на Елче, само че Едгар Бадиа се отличи с решителна интервенция. В 44-ата минута Гави можеше да вкара своя втори гол в срещата и да постави завършек на разногласието, само че направи пропуск от близка отдалеченост.

Стартови сформира:
Барселона: Тер Щеген, Араухо, Бускетс, Дембеле, Ленгле, Алба, Ф. Де Йонг, Гарсия, Жутгла, Гави, Абде
Елче : Бадиа, Мохика, Глез, Паласиос, Роко, Фидел, Маскарел, Йосан, Марконе, Бойе, Перес

ПРЕДИ СРЕЩАТА:
След два мача без победа Шави Ернандес е длъжен да върне Барселона на победния път в испанската Ла Лига, в случай че каталунците не желаят да отпаднат от борбата за топ 4 в шампионата. За задачата " блаугранас " се нуждаят от домакинска победа против непретенциозния отбор на Елче, който се бори за оцеляването си.
Загуба от Бетис и тъждество с Осасуна оставиха Барселона на незадоволителната осма позиция - с пет точки закъснение от четвъртото място, заемано от Атлетико Мадрид. Сега каталунците се изправят против обичан конкурент в лицето на Елче, който е изгубил последните си седем срещи против Барса във всички шампионати.
В началото на месеца Елче победи Кадис, само че предходният триумф на отбора бе едвам при започване на октомври. За Барса пък последната победа в Ла Лига пристигна против Виляреал като посетител в края на ноември.


Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР