Испанският изпълнителен директор на Ботев (Пд) Даниел Серехидо даде интервю

...
Испанският изпълнителен директор на Ботев (Пд) Даниел Серехидо даде интервю
Коментари Харесай

Шеф в Ботев: Работата на Валентич скоро ще даде резултати

Испанският изпълнителен шеф на Ботев (Пд) Даниел Серехидо даде изявление пред plovdivderby. Шефът заявява цялостна поддръжка на треньора Азрудин Валентич, макар че под негово управление отборът отпадна за купата, а в Първа лига записа загуба и 2 равенства.

Серехидо, смятате ли, че треньорът Азрудин Валентич и екипът му са верните експерти за Ботев?

- Моята работа е да разреша на треньора да свърши нужното без каквато и да е интервенция, и да послужвам като щит на първия тим, който работи интензивно за постигането на задачите си. Доверието в треньорския екип е цялостно и сме 100 % сигурни, че тяхната упорита работа скоро ще покаже резултати. Валентин и неговият щаб са тук, тъй като без подозрение считаме, че това е най-хубавият екип за този план.

Каква ще е трансферната политика на клуба?

- Мислим за цялостната изгода за клуба и играчите, които взехме чартърен. Току и Маркиньос ни дават опция да се усъвършенстваме игрово и в същото време на тях да показват техните умения на европейския пазар. Това е печеливша обстановка по всички вероятни способи - футболистите са тук без трансферна сума и на всичко от горната страна имаме алтернатива да купим Маркиньос в края на наема, а и ще получим % от евентуална продажба на Току.

Как ще се развива школата?

- Нашата цел е да изградим методология за възстановяване и да създадем българския футбол конкурентоспособен. Той е механически добър и би трябвало да е на доста по-високо равнище от това, на което е сега. Ще създадем всичко допустимо, с цел да помогнем това да се случи.

Ще има ли Ботев дублиращ тим?

- Да. Търсим разновидности и не бързаме с тази част от плана, която би трябвало да бъде солидна през цялото време. Искаме да създадем правилни крачки, а не да претупаме тематиката.

Как, съгласно вас, дострояването на стадион " Христо Ботев " ще повлияе на клуба?

- Няма да има нещо по-вълнуващо от първия мач на новия ни стадион. Изграждаме топевропейски стадион. Най-добрият, който ще има в България и с категория за хазаин на финали на европейски надпревари. Модерен, с всички налични технологии и най-важното, където почитателите и играчите ще се усещат като вкъщи си. Там би трябвало да е нашата цитадела. Крепост невъзможна за завладяване!

Ще подпише ли Ботев нов контракт с Тодор Неделев?

- Тодор е доста значим състезател за нас. Неговата травма, единствено няколко дни откакто пристигнахме, ни удари мощно. Разговаряме с него и чакаме договарянията да приключат по най-хубавия метод за Ботев, а точно той да остане в клуба.

Ще се бори ли Ботев за евроквоти идващия сезон?

- Както обясних, нашата цел е превъзходството. Превъзходството за нас значи да останем в Първа лига този сезон, а по-късно предимство значи да отидем в Европа. Превъзходство е да печелим трофеи. Превъзходство е да възобновим Ботев и той да стартира да се самоиздържа. Искаме съвършен професионален клуб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР