Испанският гранд Барселона ще домакинства на стадион „Монтжуик” по време

...
Испанският гранд Барселона ще домакинства на стадион „Монтжуик” по време
Коментари Харесай

Барселона напуска своя дом „Камп Ноу” за един сезон

Испанският гранд Барселона ще семейства на стадион „ Монтжуик” по време на сезон 2023/24, потвърдиха от клуба. Това се постанова поради започващата реорганизация на „ Камп Ноу”, която ще продължи близо четири години. Реновациите на именитото оборудване ще започват през юни тази година.

Ръководството на каталунците утвърди плана за 1.5 милиарда евро през декември, ориентиран към реконструкцията на оборудването и зоните към него. Капацитетът на стадиона ще бъде повишен от малко над 99 000 до 105 000 седящи места, до момента в който нововъведенията ще включват инсталацията на прибиращ се покрив, затрупан със слънчеви панели, както и няколко рекламни здания, в това число хотел, ледена пързалка и офиси.

Президентът на „ блаугранас “ Жоан Лапорта показа, че забавянето на сриването на третото равнище на стадиона ще разреши на „ Камп Ноу “ да действа на „ виртуално цялостен потенциал идващия сезон “.

„ По-ранното разрушение ще значи през идващия сезон да сме с едвам 50% потенциал. За да минимализираме рисковете и да защитим приходите през идващия сезон, ще запазим виртуално цялостен потенциал идната акция и ще продължим със сриването на третото равнище, когато отидем на „ Монтжуик “, сподели той.

Олимпийският стадион, който има потенциал от 60 713 места, преди бе дом на градския противник на Барса - Еспаньол, който игра там мачовете си сред 1997 и 2009. Лионел Меси направи професионалния си дебют за „ блаугранас “ на стадиона в мач против Еспаньол през 2004.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР