Испанският гранд Барселона продължава да пише в история, макар в

...
Испанският гранд Барселона продължава да пише в история, макар в
Коментари Харесай

Катастрофиралият Барса сам пише историята на обратите в ШЛ

Испанският гранд Барселона продължава да написа в история, въпреки в този случай случилото се да е в ощърб на каталунците. Тимът на Ернесто Валверде позволи сензационна загуба с 0:3 от Рома в реванша от 1/4-финалната фаза на Шампионската лига и отпадна от шампионата след общ резултат 4:4 плюс гол на непознат терен за "вълците ".

Много слаб Барселона се сгромоляса, Рома с героизъм

Оказва се, че това е вторият най-велик поврат в историята на шампионата на богатите след оня, който сътвори точно Барселона против Пари Сен Жермен предходната година. Тогава каталунците паднаха с 0:4 в Париж, само че на "Камп Ноу " унищожиха френския гранд с 6:1 и продължиха.

Не за първи път обаче италиански и испански гранд сътворяват сходна сензация. През сезон 2003/04 Милан побеждава Депортиво Ла Коруна с 4:1, само че в реванша позволява загуба с 0:4 и по този метод отпада от 1/4-финалите на шампионата.

Иначе Шампионската лига предлага доста повече обрати след два гола пасив. В цели осем срещи участниците, изгубили първата среща, съумяват да се класират напред в конкуренцията. Барселона реализира два от тези обрати - през сезон 1999/2000 губи с 1:3 от Челси, само че записва победа в реванша с 5:1. През 2012/13 пък позволява загуба с 0:2 от Милан, само че продължава напред в ШЛ след 4:0 в реванша.

Шефът на Барса минути след шокиращото отпадане от ШЛ

Останалите отбори, достигнали до обрати в ШЛ, след два гола пасив са Монако (2:4, 3:1 против Реал), Челси на два пъти (1:3, 4:2 против Наполи и 1:3, 2:0 против ПСЖ), Манчестър Юнайтед (0:2, 3:0 против Олимпиакос), Байерн Мюнхен (1:3, 6:1 против Порто) и Реал Мадрид (0:2, 3:0 против Волфсбург).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР