Испанският граждански съд започна разследване на уреден мач от турнира

...
Испанският граждански съд започна разследване на уреден мач от турнира
Коментари Харесай

В Испания разследват мач с 8 гола за Купата на краля

Испанският цивилен съд стартира следствие на организиран мач от шампионата за Купата на Краля сред Уракан (Мелиля) от пета дивизия и елитния Леванте, който се е играл през 2021-а година, заяви Футболната лига на страната.

От Ла Лига оповестиха, че те персонално са подали тъжба до Националния полицейски център за честност в спорта и надзор върху хазарта  (CENPIDA) след неизвестен сигнал за мача. Леванте, и тогава в Примера дивисион, е спечелил против дилетантите от районната група с 8:0 и на пръв взор подобен процес не буди подозрение.

Първоначално следствието стартира в районния съд в Мелиля, където са извикани към този момент на разпит шестима души, в тази група и някогашен футболист на Уракан (Мелиля).

Полицията заяви пък, че във вторник е задържан състезател от този клуб, без да се прецизира кой, обвинен в споразумяване на няколко мача, от които е печелил пари при залагания в бетинг-компании. Този футболист, а също по този начин и разпитаните от съда за мача с Леванте, за момента са със скрита идентичност от съображения за опазване на следствената загадка.

От Уракан (Мелиля) не оставиха нещата по този начин и излязоха със мнение, в което се споделя, че постоянно са играли почтен футбол и са подготвени да дават цялото подпомагане на управляващите, полицията, съда, прокуратурата.

Клубът постоянно е защитавал правилата на честната игра и ще създадем всичко належащо, с цел да се преборим с измамите. Искаме да изясним, че в случай че някой деен наш член, е забъркан в такива престъпни действия, то ще бъдат подхванати неотложно дисциплинарни и правосъдни дейности, се споделя в изказването на дребния клуб.

Но шампионатът за Купата на страната се провежда от Футболната федерация на Испания, а не от Ла Лига, ръководеща Първа и Втора дивизия в страната. От федерацията (РФЕФ) не дадоха отговор на молбата на Ройтерс за коментар по случая.

През януари 23-ма души, в това число футболисти, бяха задържани като част от следствие за хипотетично споразумяване на мачове в непрофесионални испански, андорски и гибралтарски футболни лиги за облага от
залагания.

Арестуваните са обвинени, че принадлежат към група, за която се твърди, че е спечелила до 500 000 евро посредством незначителни
залагания с облаги.

Въпросните
залагания са били толкоз общоприети и незабележими, че регулаторните сигнали в самите бетинг-компании не са съумели да ги фиксират и разпознаят като съмнителни, споделя полицията.

Не са разпознати към момента футболисти, само че полицията твърди, че става дума за кръг от хора, които са манипулирали близо 30 мача от вторите дивизии на Андора и Гибралтар, както и от аматьорските групи в Испания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР