Испанският главен прокурор не отхвърли възможността за издаването на заповед

...
Испанският главен прокурор не отхвърли възможността за издаването на заповед
Коментари Харесай

Президентът на Каталуния заплашен със затвор

Испанският основен прокурор не отхвърли опцията за издаването на заповед за ареста на каталунския водач Карлос Пучдемон, заяви „ Гардиън “.

Причината е готвеният за неделя референдум за самостоятелност на региона. Пучдемон може да бъде упрекнат в непокорство, нарушение на публичния ред и корист с обществени средства. По-рано испанския Конституционен съд се разпореди против провеждането на референдума.

Според основният прокурор Хосе Мануел Маза, е допустимо Пучдемон да бъде задържан. Според него може да се стигне даже до присъда.

Пучдемон към този момент упрекна испанското държавно управление, че работи оттатък границите, планувани от демокрацията. През предходната седмица испанската полиция арестува 14 публични лица, свързани с организирането на референдума за самостоятелност.

Властите в Мадрид към този момент оповестиха, че са създали задоволително, с цел да дескридитират референдума. Според тях в Каталуния няма изискванията той да бъде извършен. Освен това резултатите надали ще получат интернационално самопризнание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР